İcra, İflas Hukuku ve Konkordato Alanında Verilen Hizmetler:
- İcra dairelerinde yapılacak işlemler ile icra mahkemelerinde açılan davalarda müvekkilin temsili;
- Genel Haciz Yolu,
- Kambiyo Senedine Özgü Takip,
- Taşınmaz Rehininin Veya İpoteğin Paraya Çevrilmesi,
- Kiralanan Taşınmazların Tahliyesi,
- İflas Talep Edilmesi,
- İflas Davası ve Konkordato İşlemleri,
- Alacak Davası,
- İstihkak Davası,
- İmzaya İtiraz,
- Borca İtiraz,
- İtirazın İptali Davası,
- İtirazın Kaldırılması Davası,
- Borçtan Kurtulma Davası,
- Menfi Tespit Davası,
- İstirdat Davası,
- İhtiyati Haciz,
- Kıymet Takdirine İtiraz Davası,
- Sıra Cetveline İtiraz.
Cebri İcra Nedir?
Hukukumuzda ihkakı hak (kendiliğinden hak almak) kural olarak yasaktır. Bu nedenle mahkeme kararlarının yerine getirilmesi (icrası, infazı) konusunda devlet görevlidir. Alacaklıların, devlet gücünün yardımı ile alacaklarına nasıl kavuşacağını düzenleyen hukuk dalına, icra-iflas hukuku veya cebri icra hukuku veya takip hukuku denir. Alacaklının, para alacağına kavuşmasını sağlamak için, Devlet’in cebri icra organlarınca (icra dairesince) borçlunun mallarına el konur; bu mallar satılır ve elde edilen para ile alacaklının alacağı ödenir.
Cebri icra organları, bu işlemleri yapabilmek için, gerektiğinde zor kullanma yetkisine sahiptir.
İflas Nedir?
İflas, kural olarak yalnızca tacirler veya tacirler hakkındaki hükümlere tabi olan kişiler hakkında söz konusudur. Bir borçlu kendisine karşı icra takibi yapamaz; ancak borçlu kendi iflasını isteme olanağına sahiptir, hatta bazı durumlarda buna zorunludur. İflas hem konu bakımından hem de alacaklı bakımından toplu bir tasfiye biçimidir. Borçlunun alacaklılarından herhangi birisinin başlattığı iflas takibi ve/veya açtığı iflas davası üzerine verilen iflas kararından, bu takibe veya davaya katılmamış olan alacaklılar da yararlanır.
Konkordato Nedir?
Borçlarını, vadesi geldiği halde ödeyemeyen veya vadesinde ödeyememe tehlikesi altında bulunan herhangi bir borçlu, vade verilmek veya tenzilat yapılmak suretiyle borçlarını ödeyebilmek veya muhtemel bir iflastan kurtulmak için konkordato talep edebilir. İflas talebinde bulunabilecek her alacaklı, gerekçeli bir dilekçeyle, borçlu hakkında konkordato işlemlerinin başlatılmasını isteyebilir. Konkordato, tasdik kararıyla bağlayıcı hele gelir. Bağlayıcı hele gelen konkordato, konkordato talebinden önce veya komiserin izni olmaksızın mühlet içinde doğan bütün alacaklar için mecburidir.
Konkordatonun İflastan Başlıca Farkları:
- Konkordato daha az maliyetlidir.
- Konkordatoda borçlunun tasarruf devam eder.
- Konkordato dışında kalmış alacaklılar alacağını talep edemezler.
- Konkordatoya başvurmak için tacir olmak şart değildir.
İcra Avukatı Kimdir?
Hukukumuzda “icra avukatı”, “uzman icra avukatı” gibi bir avukatlık türü yoktur. Hukukumuza göre baroya kayıtlı tüm avukatlar sadece avukat sıfatıyla anılırlar.
Osmaniye ili ve çevre bölgesi (Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş, Antakya – İskenderun, Kilis) başta olmak üzere tüm Türkiye’de faaliyet gösteren Yamacı Hukuk Bürosu İcra, İflas Hukuku ve Konkordato alanında da hizmet vermektedir.